FAO in the Islamic Republic of Iran

مدیر کل فائو خواستار تغییر بنیادین نظام‌های کشاورزی و غذایی در جهان شد

31/05/2017

مدیر کل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جمع نمایندگان پارلمان اروپا بر ضرورت همگامی توسعه کشاورزی و حفظ و مراقبت از محیط زیست و منابع طبیعی تأکید کرد.

به گزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، خوزه گراسیانو داسیلوا، مدیر کل فائو، در کمیته کشاورزی و توسعه روستایی پارلمان اروپا، گفت: «ما باید برای دستیابی به توسعه پایدار سیستم‌های کشاورزی و غذایی کنونی را تغییر دهیم که شامل پشتیبانی از کشاورزان خرد و خانوادگی، کاهش استفاده از آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی، و بهبود اقدامات حفاظت از خاک است.»

مدیر کل فائو در ادامه گفت: «رشد فزاینده کشاورزی منجر به  تشدید جنگل‌زدایی، کمبود آب، تضعیف خاک و سطح انتشار گازهای گلخانه‌ای منجر می‌شود». وی تأکید کرد که اگرچه نظام‌های کشاورزی نهاده‌محور و منبع‌محور به افزایش چشمگیر تولید غذا انجامیده، اما هزینه بسیاری برای محیط زیست در پی داشته است.»

داسیلوا گفت: «امروزه، نه تنها افزایش تولید، بلکه دستیابی به این هدف به گونه‌ای که به محیط زیست آسیب وارد نکند، اهمیت اساسی دارد. تغذیه مردم باید همگام با تغذیه سیاره به پیش رود.» وی اضافه کرد که این امر همراستا با برنامه توسعه پایدار 2030 و نیز پیمان تغییرات اقلیمی پاریس است.

مدیر کل فائو تأکید کرد: «ما باید از سیستم‌های تولید نهاده‌محور به سمت سیستم‌های دانش‌محور حرکت کنیم.»

داسیلوا در کمیته کشاوری و توسعه روستایی پارلمان اروپا به یافته‌های گزارش فائو با عنوان «آینده غذا و کشاورزی: الگوها و چالش‌ها» پرداخت.

در میان 15 الگویی که در این گزارش تشریح شده‌اند می‌تواند به تأثیر تغییرات اقلیمی، جنگ‌ها و مهاجرت اشاره کرد. گزارش فائو همچنین 10 چالش برای دستیابی به امنیت غذایی، بهبود تغذیه و ارتقای کشاورزی پایدار در جهان را برمی‌شمارد.

مدیر کل فائو در سخنرانی‌اش بر چهار موضوع تغییرات اقلیمی، شیوع آفت‌ها و امراض فرامرزی؛ اتلاف و ضایعات غذا؛ و اهمیت حذف نه تنها گرسنگی بلکه انواع گوناگون سوءتغذیه در جهان متمرکز شد.